08 aug, 10:25
2017
Nieuws

Fans van Elvis treden in voetsporen The King

Michel van Erp was elf jaar oud toen Elvis Presley overleed. Kort voordat The King stierf was de jonge Brabander fan geworden. Michel is nu 50 en is voorzitter van de fanclub ElvisMatters. Donderdag vertrekken hij en 180 Nederlandse en Vlaamse fans naar Memphis om stil te staan bij de sterfdag van Elvis, 16 augustus 1977.

,,We gaan in voetsporen treden van Elvis”, zegt Van Erp. Met touringcars gaan de fans langs de plekken die belangrijk waren in het leven van de Amerikaanse rocker, zoals zijn geboortestad Tupelo, de winkel waar hij zijn eerste gitaar kocht, de school die hij bezocht en natuurlijk Graceland, het landgoed met herenhuis waar Elvis van 1957 tot aan zijn dood woonde.

Elk jaar gaan zo’n 25 tot 30 Nederlandse fans rond de sterfdag van Elvis Aaron Presley naar de Verenigde Staten. Nu het veertig jaar geleden is, is de groep een stuk groter. Van Erp is een jaar bezig geweest om de reis voor te bereiden. ,,Amerikanen staan toch vaak te kijken als je met een groep fans naar Memphis komt. En deze keer zijn we met heel veel. Met de echte diehards”, zegt hij.

Het gezelschap is gemêleerd. Vijftigers en zestigers zijn in de meerderheid, maar ook veel jongeren reizen mee. Van Erp: ,,De muziek van Elvis spreekt steeds weer nieuwe generaties aan. Elk jaar melden zich jonge mensen als lid van ElvisMatters en dat vind ik toch heel bijzonder”.

De wereld kent veel Elvis-imitatoren die zich vrijwel allemaal uitdossen als Elvis in zijn laatste jaren, als crooner in wit glitterpak. Het gaat om de periode waarin de zanger zichtbaar leed aan een drugs- en medicijnverslaving. The King of Rock and Roll met zijn soepele heupen was een Las Vegas-entertainer geworden.

De vraag welke Elvis Van Erp het meest waardeert, vindt hij lastig te beantwoorden. ,,Elvis heeft een grote muzikale erfenis nagelaten. Het ligt er aan hoe ik me voel welke muziek ik van hem mooi vind. En die imitaties. Tja, het is makkelijk en herkenbaar zo’n wit pak”.

Het bericht Fans van Elvis treden in voetsporen The King verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »