25 jan, 20:16
2021
Nieuws

Supermarkten sluiten eerder de deuren vanwege aangekondigde rellen

Verschillende supermarkten sluiten eerder hun deuren vanwege de aangekondigde rellen en plunderingen. Onder meer de Plus en de Albert Heijn in Tilburg en de Jumbo in Gemert zijn eerder dichtgegaan.

In meerdere steden is maandag opgeroepen om te rellen en plunderen. Zondag gebeurde dit al in Eindhoven, waar ook de Jumbo op het station werd geplunderd en vernield. Vanuit onze regio verschijnen verschillende berichten van winkels die hun deuren eerder sluiten uit voorzorg.

Tilburg
Ook de Plus aan het Pieter Vreedeplein en de Albert Heijn in Tilburg is maandag eerder dicht gegaan uit angst voor rellen.

Gemert, Rijen en Helmond
De Jumbo aan het Pastoor Poelplein in Gemert is maandagavond eerder gesloten. Hier zou een aantal jongeren namelijk bijeenkomen om dingen te vernielen. De politie is aanwezig en houdt de boel in de gaten.

Ook de supermarkten in winkelcentrum de Laverij in Rijen zijn om zeven uur 's avonds al gesloten vanwege mogelijke rellen. De politie is ook daar aanwezig.

Bijenkorf zwaarbewaakt
Hetzelfde geldt voor de Bijenkorf op het 18 Septemberplein in Eindhoven. De winkel werd iets voor vijf uur afgegrendeld en bewaakt door de ME. Die winkel is niet open vanwege de coronamaatregelen.

Helmond
De Albert Heijn XL in Helmond heeft om zeven uur 's avonds al haar deuren gesloten. Op de deur hangt een briefje waarop staat dat ze eerder zijn gesloten 'door omstandigheden'.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »