Assurantiekantoor W.Verheijen en RegioBank Wanroij

Persoonlijke uitvaart steeds belangrijker
11 November 2020
Steeds meer Nederlanders willen graag een persoonlijke en intieme uitvaart. Toch hebben veel mensen hiervoor nog niets geregeld.

De prijzen van zowel de uitvaart als de grafrechten blijven stijgen. Gemiddeld kost een uitvaart inmiddels zo’n € 8.000. En dat kan zo maar € 12.000 of meer worden als u een grafmonument wilt of andere wensen heeft. Als dan blijkt dat er te weinig geld is voor het afscheid, kan dat extra verdriet voor nabestaanden betekenen.

Uitvaartverzekering: premie of koopsom
Wanneer er genoeg vermogen in de nalatenschap zit, kan de uitvaart natuurlijk uit de erfenis worden betaald. Maar eigenlijk is het veel logischer en overzichtelijker om een bedrag voor uw uitvaart te reserveren. Door middel van een uitvaartverzekering bijvoorbeeld.

De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst van het bedrag dat u uitgekeerd wilt krijgen. Maar ook uw leeftijd speelt een rol: hoe jonger u bent, hoe minder u betaalt. Naast een uitvaartverzekering waarvoor u maandelijks of jaarlijks premie betaalt, kunt u ook kiezen voor een koopsompolis. U legt dan eenmalig een bedrag in.

Natura- of kapitaalverzekering?
Er zijn grofweg twee soorten uitvaartverzekeringen: kapitaal- en natura-verzekeringen. De eerste keert een geldsom uit waarmee uw nabestanden de uitvaart kunnen bekostigen. Deze variant is bij veel mensen favoriet. Bij een natura-verzekering bepaalt u van tevoren uw uitvaartwensen. De kosten ervan betaalt de verzekeraar rechtstreeks aan de uitvaartondernemer en andere betrokken partijen. Eventuele extra’s moeten uw nabestaanden uit andere middelen betalen.

Bijverzekeren
Heeft u een uitvaartverzekering die al een tijd geleden is afgesloten? Dan bestaat de kans dat de polis niet meer voldoet aan uw wensen. Door de prijsstijgingen van zowel de grafrechten als de uitvaartkosten kan het verzekerde bedrag te laag zijn. In dat geval kan het verstandig zijn om bij te verzekeren.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw uitvaart nu al financieel te regelen? Neem dan gerust contact met ons op.

» Ga naar de link
Contactgegevens
Assurantiekantoor W.Verheijen en RegioBank Wanroij
Raamweg 4
5446 BE Wanroij