Boerenbondsmuseum Gemert

Over Boerenbondsmuseum Gemert
Wie zijn wij
Het Boerenbondsmuseum toont het leven in een peeldorp anno 1900. In en rond de geboorteboerderij van Pater van den Elsen in Gemert. In authentieke gebouwen, getrouwe replica’s en met voorwerpen, gereedschappen, machines en verhalen uit lang vervlogen tijden.

Missie

Stichting Boerenbondsmuseum Pater van den Elsen heeft ten doel de inrichting, instandhouding en exploitatie van een museum in Gemert over de Boerenbond en zijn coöperaties. Tevens ook het uitdragen en zichtbaar maken van gebruiken aan het begin van de vorige eeuw, mede in het geboortehuis van Pater Gerlachus van den Elsen. Een en ander ten behoeve van het algemeen belang en ten behoud van het cultureel historische erfgoed en voorts al hetgeen met een en ander, rechtstreeks of zijdelings, verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Een levend openluchtmuseum

Het Boerenbondsmuseum is een uniek levend openluchtmuseum. Het museum ligt aan de noordzijde van Gemert en gelegen aan het mooie buitengebied van deze gemeente. Een gemeente met een boeiende geschiedenis, wat onder meer tot uiting komt in het centrum van Gemert met haar prachtige gebouwen. In het museum, maar ook op de omliggende tuinen, velden en akkers komt u tot rust en blijft u zich verbazen. U waant zich echt terug in de tijd. Het boerenbedrijf wordt gerund zoals aan begin vorige eeuw, de akkers worden bewerkt zoals meer dan 100 jaar geleden. De rustieke omgeving en het nostalgische pleintje. U komt er oren en ogen tekort. Voor jong en oud heeft het museum genoeg te zien en te doen. Zintuigen worden geprikkeld. Geluiden, geuren, smaken en beelden nemen u mee naar een rustiek Brabants peeldorp aan het begin van vorige eeuw. Een levende historie.
Contactgegevens
Boerenbondsmuseum Gemert
Pandelaar 106
5421 NJ Gemert

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid