Gemerts Amateur Toneel

gewoon een ongewoon stuk
11 Oktober 2017
’t GAT, voluit Gemerts Amateur Toneel, speelt zoals de naam al doet vermoeden: Toneel…
Daarbij zijn we niet bang voor een uitdaging (qua stuk, locatie of omvang).
Het bewijs daarvan leveren we opnieuw op 3, 5 en 9 november 2017 met onze uitvoeringen van:


Dat dit niet onze eerste productie is laat zich dus raden…

Wij spelen al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw toneel.
In alle tussenliggende jaren hebben we veel, heel veel verschillende genres gebracht en zijn we ook (ver) buiten de gemeentelijke grenzen van Gemert op de planken / straatstenen gaan staan.

Dat geeft ook meteen een beetje aan wat ’t GAT voor club is: In beweging en ontwikkeling blijven, buiten de lijntjes durven kleuren en (natuurlijk) stronteigenwijs… Ons groepje kenmerkt zich daarnaast door de bereidheid om zich ook voor andere verenigingen en initiatieven in te zetten. Soms door het uitlenen van kostuums en decorstukken, soms ook door de inzet van spelers.

We hebben het goed in Gemert: Naast ’t GAT zijn er intussen meerdere andere toneel / theatergroepen actief. Van concurrentie is geen enkele sprake. Van een fijne samenwerking des te meer! Elke groep heeft een eigen repertoire en publiek en gelukkig is er genoeg ruimte om met onze gemeenschappelijke hobby bezig te zijn.

De geschiedenis van ’t GAT is nogal uitgebreid. Dat hoort erbij als je al meer dan 40 jaar bestaat. Wat een absoluut hoogtepunt in al die jaren is geweest willen we hier wel even noemen: 14 Uitverkochte voorstellingen van ‘Van wor ik bén’ in september 2015 en 2016. Daarop durven wij best een beetje trots te zijn maar aan de andere kant bood dit spektakel voor onze vaste spelersgroep wat weinig uitdaging op acteergebied. Daarom (en omdat we op het hoogtepunt wilden stoppen met ‘VWIB’) gaan we weer terug naar onze toneelwortels:

In november 2017 spelen we weer ‘gewoon een ongewoon stuk’:

Sweeney Todd!
Noteer in elk geval alvast in de agenda:
3, 5 en 9 november 2017,
De Eendracht, aanvang 20.15uur.

» Ga naar de link
Contactgegevens
Gemerts Amateur Toneel
St. Annastraat 60
5421 KC Gemert

Geadopteerd door:
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid