21 jan, 09:05
2022
Nieuws

Auto's botsen op spiegelgladde wegen in Brabant

Opgelet! Het is spiegelglad op de wegen, dat is te merken onderweg. Verschillende automobilisten zijn vrijdagochtend van de weg geraakt. Onder meer in Tilburg, Roosendaal en Gemert gleden auto's van de weg en raakte een aantal mensen gewond.

Aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal ging het vrijdagochtend al vroeg mis. Net na de bocht bij de B-dijk, in de richting van Langdonk, raakte de eerste auto van de weg. Inzittenden raakte niet gewond.

Kort daarna gleed nog een auto uit de bocht. Die kon daarna weer verder rijden. Op hetzelfde moment ging er nog een auto van de weg op de kruising van de Zundertseweg. De bestuurder kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Het is niet bekend of de bestuurder hierbij gewond raakte.

Gewonden in Tilburg
In Tilburg ging het mis op verschillende plekken. Aan de Blaakweg reed een auto tegen een lantaarnpaal, iets verderop aan de Ringbaan Zuid reed een auto tegen een reclamebord ook een de Hub van Doorneweg botsten drie auto's op elkaar. De schade aan de auto's was groot.

Inzittenden zijn ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel. Een aantal mensen is naar het ziekenhuis vervoerd. Ook fietsers en scooters zijn in Tilburg onderuit gegaan. Burgers gingen zelf de straat op om met zout te strooien.

Tegen een boom
In Deurne kwam een auto tegen een boom tot stilstand door een spekgladde Bakelsweg. De vrouw is medisch onderzocht, haar auto is weggesleept.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »