27 jul, 15:25
2021
Nieuws

Bejaard echtpaar in huis overvallen en geslagen: man 5,5 jaar cel in

Een man uit Eindhoven moet 5,5 jaar de cel in, omdat hij onder meer in oktober vorig jaar een huis heeft overvallen in Helmond. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald.

Bij de overval werd de 78-jarige bewoner bedreigd met een vuurwapen en een mes. Ook werd met hem gevochten. Zijn vrouw van 72 werd mishandeld. Desondanks bood het stel zoveel weerstand dat de twee overvallers, van de handlanger ontbreekt alle spoor, zonder buit afdropen.

Volgens de rechter heeft de 27-jarige Eindhovenaar in dezelfde maand ook ingebroken in drie andere huizen in Beek en Donk en Helmond. Hem werd een half jaar cel extra opgelegd, omdat hij nog een voorwaardelijke straf had staan.

'Laffe en gewetenloze daad'
De rechter sprak, afgezet tegen de hoge leeftijd van de slachtoffers van een 'laffe en gewetenloze daad'. De slachtoffers zetten zichzelf neer als zeer nuchtere mensen en zij dachten na het misdrijf gewoon verder te kunnen leven. Toch heeft wat hen is overkomen hun gevoel van veiligheid en levensgeluk danig verpest, aldus de rechter.

De twee overvallers waren met een bivakmuts op hun hoofd het huis aan de Scheepstal binnengekomen.

'Echt heel fijn'
De bewoonster reageerde opgelucht toen bekend werd dat de nu veroordeelde man was aangehouden. “Echt heel fijn. Ze hebben die lange! Die ene die me in m'n gezicht sloeg", zei ze na het nieuws over de arrestatie tegen een verslaggever van Omroep Brabant.

LEES OOK: Opluchting bij Jan (78) en Kitty (72) na woningoverval: 'Ze hebben de lange gepakt! Nu de korte nog'


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »