07 feb, 07:00
Nieuws

Brabant wordt wakker in een witte wereld: sneeuwpret, een paar ongelukken en geen treinen tot 10 uur

Brabant wordt zondagochtend wakker in een witte wereld. De sneeuwval die zaterdagavond begon, veroorzaakte op sommige plaatsen ongelukken maar het levert toch vooral mooie plaatjes en sneeuwpret op.

De grootste problemen veroorzaakte de sneeuwval zaterdagavond laat op de A27. Daar werd de Merwedebrug in beide richtingen afgesloten tussen Werkendam en industrieterrein Avelingen nadat daar een vrachtwagen schaarde.

Op de A27 bij Breda slipte een automobilist. De auto draaide volgens een ooggetuige 180 graden. "Een bergingsbedrijf heeft de auto losgetrokken uit de sneeuw zodat de automobilist zijn weg weer kon vervolgen." In Beek en Donk raakte een automobilist door de gladheid van de weg in een flauwe bocht van de weg richting Den Bosch.

De ANWB waarschuwt automobilisten dat het in heel Nederland glad is. Zaterdag gaf het KNMI al code rood af vanwege de winterse weersomstandigheden.

Treinproblemen
Wie om gevaarlijke situaties op de weg wil voorkomen en de trein zou willen nemen, heeft zondagochtend pech. Tot zeker tien uur rijden er geen treinen in heel Nederland. Volgens een woordvoerder van ProRail zijn er op dit moment door het slechte weer 'dermate veel storingen in het hele land dat er geen trein kan rijden'. Sinds zaterdagavond is het flink gaan sneeuwen en inmiddels ligt er over een groot deel van het land een laag sneeuw.

De spoorbeheerder bekijkt de komende uren of het treinverkeer na tienuur wel opgestart kan worden. "De kans is groot dat we dan kiezen voor een gefaseerde opstart", legt de woordvoerder uit. Hoe die eruit ziet, kan hij nog niet zeggen. "We adviseren reizigers de reisplanner van de NS in de gaten te houden."

Sneeuwpret
Maar het winterweer is ook goed voor sneeuwpret. Zo verrees in Bladel deze sneeuwman voor het huis van Inge Brons.

Ook bij Kim Jaspers stond zaterdagavond in no time een sneeuwpop in de tuin.

Ook Budel werd zaterdagavond en -nacht voorzien van een sneeuwlaag.

Er wordt alles aan gedaan om de wegen ondanks de winterse omstandigheden toch een beetje begaanbaar te houden. "Aan het bikkelen", laat Yaël Vreugde weten.

Sjoerd geniet in een sprookjesachtig Dinteloord, en terecht!


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »