30 mrt, 06:32
2021
Nieuws

Erpsebrug nog buiten gebruik na ongeluk op de N279 bij Erp

De N279 is maandagavond en een deel van de maandagnacht afgesloten geweest na een ernstig ongeluk bij Veghel. Een mededeling van de ANWB dat de drukke weg tot dinsdagavond zou zijn gestremd, klopt niet. Het verkeer kan alleen niet over de Erpsebrug rijden. Verkeer was hier maandagavond tegenaan gereden.

Dit gebeurde toen automobilisten op deze route tussen Roermond en Den Bosch waren gaan keren na het ongeval. Er ontstond snel een enorme file met gevolgen tot bij Beek en Donk.

Het scheepvaartverkeer heeft geen last van de kapotte brug. Die blijft namelijk voorlopig open staan. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is een geleiderail beschadigd. Ze gaat ervanuit dat die dinsdagmiddag gerepareerd is.

Vier gewonden
Bij het ongeluk, aan het eind van de middag, botsten een wagen, een vrachtwagen en een bestelbus op elkaar. Hierbij raakten vier mensen gewond. Drie van hen zaten bekneld in de bakwagen. Ook de bestuurder van de vrachtwagen raakte gewond. De vier slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Wat ze mankeren, is nog onduidelijk.

Na het ongeluk schaarde de vrachtwagen en werd de N279 in beide rijrichtingen afgesloten. Binnen de kortste keren ontstond er een lange file.

LEES OOK: Zwaar ongeluk op de N279: vier gewonden

Beelden van het ongeluk:


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »