22 nov, 11:58
2017
Vakredactie
Verzorging
Danielle Busch

Herstel en Balans

Het revalidatieprogramma van Herstel & Balans is een combinatie van lichaamstraining en psychosociale begeleiding voor (ex-)kankerpatiënten Het doel van het programma is om te werken aan uw herstel op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. U traint op uw eigen niveau in kleine groepen 2 x per week gedurende 12 weken. Daarnaast volgt u een serie bijeenkomsten over onderwerpen die met kanker te maken hebben, zoals vermoeidheid en de gevolgen van kanker.


Het programma is opgezet door de stichting Herstel en Balans. Deze zet zich in voor revalidatie van mensen met kanker en is een samenwerkingsverband van de Vereniging van Integrale Kankercentra, Revalidatie Nederland en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen.


Herstel en Balans wordt in Cuijk verzorgd door de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Cuijk Centrum in samenwerking met psychologe Agnes van Swaay van het Taborhuis en oncologisch counseler Marijke Verhoeven van Life cristal. Als locatie hebben wij Sportcentrum de Kwel in Cuijk gekozen, waar gebruik wordt gemaakt van de fitnessruimte, de sporthal en het zwembad. Er wordt een gevarieerd programma van 2x per week aangeboden, gedurende 12 weken. Voor, tijdens en na het revalidatieprogramma vindt er met u een evaluatie plaats.


Een verwijzing van de behandelend arts is voor het programma noodzakelijk. Met deze verwijzing kunt u zich aanmelden bij onze praktijk. U ontvangt dan een informatiepakket, waarin de verschillende facetten van het programma nader omschreven staan inclusief de data en een vragenlijst. Naar aanleiding van deze vragenlijst wordt bekeken of u voor het programma in aanmerking komt en volgt een uitnodiging voor de intake.


De kosten voor het programma worden door vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen geheel of gedeeltelijk vergoed. U dient hier wel een aanvullende verzekering voor te hebben.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk of via info@fysiotherapiecuijk.nl .

https://www.fysiotherapieenbeweegcentrumcuijk.nl 

De website van Herstel en Balans is: www.herstel-en-balans.nl