04 jun, 11:34
2018
In de kijker
Kees de Bruin - Taal en Tekenhuis

Dieetadviezen, aangepast aan uw leefomstandigheden

LAND VAN CUIJK – Sinds enkele jaren heeft diëtiste Dianne van Duijnhoven spreekuren in verschillende dorpen in het Land van Cuijk. Zij zorgt voor persoonlijke voedings- of dieetadviezen, aangepast aan uw leefomstandigheden. "Het liefst hoor ik dat iemand niet het idee heeft een dieet te volgen"

“Behalve dat eten lekker en gezellig kan zijn, heeft eten ook alles te maken met gezondheid”, zegt diëtiste Dianne van Duijnhoven overtuigend. “Door gezond te eten wordt het risico op het krijgen van chronische ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen en diabetes verminderd”. Niet alleen mensen met overgewicht, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol of met diabetes krijgt Dianne van Duijnhoven op consult. Ook mensen die juist ondergewicht hebben, darm of leverziekten, nierziekten, stoelgangproblemen, spijsverteringsklachten, botontkalking, voedselallergieën, enz. kunnen bij haar terecht. Ook mensen die voedingsadviezen bij kanker willen. U kunt zonder verwijsbrief van de huisarts een afspraak maken met haar Bij het eerste consult wordt door diëtist Dianne met u de wensen en verwachtingen en voedingspatroon besproken. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk voedingsadvies samengesteld en krijgt u praktische tips. Meestal zijn er vervolgconsulten nodig, waarvan bijna altijd de zorgverzekering de kosten dekt.

Spreekuren Dianne van Duijnhoven heeft spreekuren bij de huisartsenpraktijken in Oeffelt, Oploo, Rijkevoort, Boekel, en Gezondheidcentrum Zorg Boxmeer. En in Boekel bij de apotheek. Consulten zijn op afspraak en als u echt niet overdag kunt, dan is een afspraak ’s avonds mogelijk. En als u zelf niet kunt komen dan komt ze bij u langs. “Omgaan met voeding in het algemeen heeft natuurlijk mijn belangstelling, maar ook het omgaan en werken met mensen en hen coachen interesseert me”.

Samenwerken “Belangrijk vind ik het uitwisselen van ervaringen en nieuwe ontwikkelingen, met beroepsgenoten en met overleggroepen zoals bijvoorbeeld de Brabantse afdeling van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten; hiervan ben ik bestuurslid”. Ook is de diëtistenpraktijk gemakkelijk vindbaar bij de websites van de Bezoekformule. “Deze websites bestrijken een groot gebied en er wordt gebruik gemaakt van verschillende samenwerkingsvormen. Daar houd ik van en ik vind het interessant om daar aan deel te nemen”.

Dagelijkse praktijk “De dagelijkse praktijk is gericht op zelf-management”, zegt Dianne van Duijnhoven, “met de mensen die in mijn praktijk komen bespreek ik wat ze eten, hoe ze leven en wat voor haalbare doelen er op langere termijn gehaald kunnen worden om bijvoorbeeld het gedrag te veranderen. Het blijft wel altijd maatwerk binnen hun eigen leefpatroon”. “Wat het werk leuk en interessant maakt is het uitstippelen van de weg die afgelegd moet worden door de cliënt om succes te hebben. En dat ik aan dat succes heb kunnen bijdragen. Het liefst hoor ik als iemand zegt dat hij/zij niet het idee heeft een dieet te volgen, maar dat toch het doel bereikt is.

Diëtistenpraktijk Dianne van Duijnhoven Tel: 0485 – 213899 Mob: 06 – 16710806 www.dietistedianne.nl