10 okt, 10:24
2017
In de kijker
Maureen Bol Tekstbureau Formule M

Sportkanjerclub: sport ook voor buitenbeentjes

CUIJK / SINT AGATHA – Ben jij een sportkanjer? Kinderen die graag willen sporten, maar wie dat niet lukt omdat ze verlegen zijn, sociaal onhandig, afhankelijk of (verbaal) agressief, kunnen terecht bij de Sportkanjerclub Land van Cuijk.

Sven Arts is de kartrekker in Cuijk en Sint Agatha. Hij organiseert trainingen voor kinderen en voor trainers die de workshop “kanjers in de sport” willen volgen.

Waarom bent u een bedrijf begonnen? Sven staat met een folder van de Sportkanjerclub in de hand. “Ik vind het nodig, dat kinderen, die buitenspel staan, betrokken worden bij de sportverenigingen”, legt hij uit.

Sportkanjerclub Bij de Sportkanjerclub kunnen kinderen zich veilig voelen, plezier hebben en tegelijkertijd hun sociale vaardigheden ontwikkelen. “Mijn initiatief zit tussen de gehandicaptensport (G-sport) en de reguliere sport in”, zegt hij. “Ik richt mij op kinderen met bijvoorbeeld ADHD, autisme of kinderen die thuis blijven, omdat ze gepest worden.”

Autismecircuit Eerder is een leraar van de scholengemeenschap Metameer bij hem langs geweest voor informatie. Die wilde op school voorstellen met een aantal leraren het AutismeBelevingsCircuit te doorlopen. “Om zelf te beleven hoe het is om autisme te hebben. Belangrijk, omdat we binnenkort wel vaker leerlingen met autisme in de klas gaan krijgen”, legt de leraar kort uit. Sven Arts benadrukt, dat dit circuit buiten de Sportkanjerclub valt, hoewel het ook één van zijn activiteiten is.

Wat is het meest opmerkelijke nieuws van de Sportkanjerclub? “In oktober 2014 en februari 2015 starten er weer nieuwe groepen bij de Sportkanjerclub. Ander nieuws is, dat ik ook in Mill bezig ben om te kijken of ik het gedachtegoed kan uitbreiden. Ik wil daar iemand opleiden, die hetzelfde wil gaan doen als ik.”

Bezoekdorpen.nl Voor Sportkanjerclub Land van Cuijk is het heel belangrijk bekendheid te krijgen. Bezoeklandvancuijk biedt de Sportkanjerclub een eenvoudige en makkelijke manier om in de kijker te komen bij de bewoners van het Land van Cuijk. “Wij zijn heel blij, dat mensen zoals Joop & Davy zich op hun eigen manier inzetten voor kinderen die bij ons hun "beste zelf" kunnen worden”, aldus Sven.