02 dec, 10:53
2020
Nieuws

In quarantaine, maar geen zin om thuis te blijven? Deze mannen wonen nu gewoon op hun werk

Drie mannen van het bedrijf Dutch Deco Finish in Erp, moesten preventief in quarantaine vanwege een coronabesmetting. Omdat ze geen zin hadden om tien dagen thuis te zitten, besloten ze tijdelijk op hun werk te gaan wonen.

Dat blijkt behoorlijk praktisch, vertelt Remon van Zoggel: "Wij hadden een positief geteste medewerker en daarom moesten we verplicht in quarantaine. Dus besloten we om dat gewoon hier op het bedrijf te doen met z'n drietjes. Kunnen we het thuisfront ook niet besmetten als we positief zouden zijn."

Ze vinden het niet vervelend om de hele dag op elkaars lip te zitten: "We hebben een hecht team en kunnen het goed met elkaar vinden. Ik slaap in mijn eigen kantoor, de chef werkplaats Leander slaapt in het kantoor van de bedrijfsleider en Wim slaapt in de kantine. En als we 's avonds klaar zijn met werken, dan pakken we samen een pilsje."

Er wordt niet gekookt door de heren, maar elke dag eten besteld. "Thuisbezorgd heeft een goede klant aan ons nu. Maar we bestellen ook gezonde maaltijden hoor!"

André Hazes-kunstwerk
Vrijdag krijgen de drie heren een coronasneltest en kunnen ze hopelijk weer naar huis. "Tenzij een van ons positief wordt getest, dan blijven we natuurlijk nog langer hier." Dat vinden ze helemaal niet zo erg. "Het gaat allemaal goed hoor. We slapen prima."

Het bedrijf Dutch Deco Finish kreeg dit jaar landelijke bekendheid door het LEGO-kunstwerk van André Hazes op de Dam, dat kort na plaatsing werd vernield door vandalen.

LEES OOK:
Legobeeld van André Hazes onthoofd: 'Alles is kapot te krijgen'

Rachel Hazes betaalt nieuw legobeeld van André: 'Deze wordt wél hufterproof'


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »