30 mrt, 06:32
Nieuws

N279 weer vrij na ernstig ongeluk, alleen afslag Erpsebrug afgesloten

De N279 is maandagavond en een deel van de maandagnacht afgesloten geweest na een ernstig ongeluk bij Veghel. Een mededeling van de ANWB dat de drukke weg tot dinsdagavond zou zijn gestremd, klopt niet. Het verkeer kan alleen niet gebruik maken van de Erpsebrug. Verkeer was hier maandagavond tegenaan gereden.

Dit gebeurde toen automobilisten op deze route tussen Roermond en Den Bosch waren gaan keren na het ongeval. Er ontstond snel een enorme file, die tot bij Beek en Donk gevolgen had.

Het scheepvaartverkeer heeft geen last van de defecte brug. Die blijft voorlopig open staan. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is een geleiderail beschadigd. Ze gaat ervanuit dat de herstelwerkzaamheden dinsdagmiddag klaar zijn.

Vier gewonden
Bij het ongeluk, aan het eind van de middag, botsten een wagen, een vrachtwagen en een bestelbus op elkaar. Hierbij raakten vier mensen gewond. Drie van hen zaten bekneld in de bakwagen. Ook de bestuurder van de vrachtwagen raakte gewond. De vier slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Wat ze mankeren, is nog onduidelijk.

Na het ongeluk schaarde de vrachtwagen en werd de N279 in beide rijrichtingen gestremd. Binnen de kortste keren ontstond er een lange file.

LEES OOK: Zwaar ongeluk op de N279: vier gewonden


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »