19 mei, 16:59
Nieuws

Noodweer trekt over Brabant, zo ziet de schade eruit

Van omgevallen bomen tot een ingestort dak van een manege: de flinke regen- en onweersbuien veroorzaken donderdagmiddag behoorlijk wat overlast in onze provincie. Het KNMI had aan het begin van de dag code oranje afgekondigd. Rond vier uur veranderde dat in code geel.

Veel Brabanders stuurden beelden van de stormschade bij hen in de buurt. Zo werden flink wat bomen omver geblazen. Aan de Dillenburgstraat in Eindhoven viel bijvoorbeeld een boom bovenop een winkel. Niemand raakte gewond.

Ook op de Piet Heinlaan in Breugel en op De Ronde in Best vielen bomen om. In Best viel de boom bovenop een auto. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd, de auto wordt weggetakeld.

De Brink in Sint Anthonis had zelfs drie omgewaaide bomen op een rij. Veel buurtbewoners kwamen kijken en foto's nemen van de schade.

Sam Dielemans moest deze donderdagmiddag vluchten voor de plots opkomende storm. Letterlijk. "Ineens zagen we een gigantische zandwolk, die onze kant op kwam. We renden naar station Strijp-S in Eindhoven. Het waaide zo hard dat het zelfs een beetje pijn deed", zegt Sam. "Na een paar minuten begon het ook super hard te regenen en zijn we helemaal doorweekt geraakt."

Van ondergelopen huizen tot een brandend dak na een blikseminslag: bekijk hier verschillende beelden van de stormschade in onze provincie:

In Son en Breugel stortte donderdagmiddag zelfs het dak van een manege in. Een paard raakte bekneld. De brandweer is druk bezig om het paard te redden.

Op de Geldropseweg in Eindhoven bezweek een bushokje onder de storm.

De storm drong verschillende huizen binnen. Zo kwam Annemarie thuis in een ravage.

Ook het huis van Gerry in Etten-Leur moest eraan geloven. Op haar plafond is een lekkage te zien.

Bij Bianca staat de hele keuken blank, nadat water via haar wasmachine omhoog kwam.

Volgens Brigitte werd een dixie tegen een auto geblazen. De auto liep een flinke deuk op.

Naast de schade leverde de storm ook prachtige plaatjes op. Veel Brabanders legden vanuit hun veilige schuilplekje binnen het noodweer vast. Zo wist Sabine een bliksemschicht te fotograferen in Son en Breugel.

Letitia legde ook een bliksemschicht vast, in Breda.

Marc en Otto hadden allebei een prachtig uitzicht op de naderende bui in Eindhoven.

In het dorp Ulicoten in Baarle-Nassau waren de onweerswolken zó donker, dat het er even leek alsof het nacht was.

En in Elsendorp leverde het noodweer dit prachtige plaatje op.

LEES OOK:

Paard bekneld onder ingestort dak van manege

Grote brand na blikseminslag bij huis met rieten dak in Oudendijk

Huizen lopen onder water na wolkbreuk in Oisterwijk


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »