08 okt, 10:01
2018
Nieuws

Resia blijft koploper na zege op RKDSO

In de vijfde klasse D stond er een Maasduinen-derby op het programma. RKDSO uit Lomm kwam op bezoek bij het ongeslagen Resia ’42 in Wellerlooi. De thuisploeg was er ook alles aan gelegen om deze ongeslagen status te behouden en daarmee ook de koppositie. Het leek er op dat het een doelpuntloze middag zou worden op sportpark Bos en Heide maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Stef Michiels die de drie punten voor Resia veilig stelde.

Zowel HRC ’27 als ook Astrantia pakten een punt in hun wedstrijd in de vijfde klasse F. Op sportpark De Alverman speelde HRC tegen Merselo een verdienstelijke wedstrijd waarbij in de slotfase de winst uit handen werd gegeven. De openingstreffer viel al na vijf minuten door Jos Althuizen en het leek een gemakkelijke middag te worden. Merselo kwam halverwege de eerste helft weer op gelijke hoogte maar het was wederom Jos Althuizen die in de 65. minuut de thuisploeg weer op voorsprong zette. Het leek erop dat HRC de volle winst in eigen huis zou houden maar Merselo scoorde in de 89. minuut alsnog de gelijkmaker.

Met een gewijzigde basiself begon Astrantia aan de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Elsendorp. Astrantia begon zwak en stond binnen zeven minuten achter, maar de gelijkmaker viel kort voor rust door een doelpunt van Jos Lemmen. Na rust scoorde aanvoerder Hans Kroon de 1-2 maar een te korte terugspeelbal zorgde voor de gelijkmaker van Elsendorp. Astrantia kwam nog met tien man te staan na een tweede gele kaart maar hield stand.