07 feb, 07:00
2021
Nieuws

Sneeuw zorgt voor ongelukken op de weg

De sneeuwval die zaterdagavond begon, veroorzaakte op sommige plaatsen ongelukken. Vanwege een aantal storingen is het treinverkeer in ieder geval tot tien uur zondagochtend stilgelegd.

De grootste problemen veroorzaakte de sneeuwval zaterdagavond laat op de A27. Daar werd de Merwedebrug in beide richtingen afgesloten tussen Werkendam en industrieterrein Avelingen nadat daar een vrachtwagen schaarde.

Op de A27 bij Breda slipte een automobilist. De auto draaide volgens een ooggetuige 180 graden. "Een bergingsbedrijf heeft de auto losgetrokken uit de sneeuw zodat de automobilist zijn weg weer kon vervolgen." In Beek en Donk raakte een automobilist door de gladheid van de weg in een flauwe bocht van de weg richting Den Bosch.

De ANWB waarschuwt automobilisten dat het in heel Nederland glad is. Zaterdag gaf het KNMI al code rood af vanwege de winterse weersomstandigheden.

'Weg bij vlagen zeer verraderlijk'
Volgens verslaggever Noël van Hooft zijn de wegen 'bij vlagen zeer verraderlijk'. "Dat komt doordat de sneeuw wordt verplaatst door de harde wind."

De provinciale wegen zouden met de auto redelijk te doen zijn.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »