07 okt, 14:51
2015
Nieuws

Hogere opening Wall Street verwacht

De aandelenmarkten in New York gaan woensdag naar verwachting met winst aan de handel beginnen, ondersteund door de grondstoffen- en oliesector.

De olieprijzen gaan al enige dagen omhoog. Olieconcerns als ExxonMobil en Chevron staan voorbeurs op winst, net als de dienstverleners Schlumberger en Halliburton. Ook de mijnbouwsector zit in de lift met plussen voorbeurs voor mijnbouwers als Freeport-McMoRan en Newmont Mining.

Het Amerikaanse fastfoodconcern Yum! Brands, moederbedrijf van onder meer Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut, kwam dinsdag nabeurs met een winstwaarschuwing en gaat hard onderuit in de handel voor opening. Het bedrijf heeft last van zwakkere verkopen in China.

Ook softwarebedrijf Adobe Systems noteert een koersverlies, door een verlaging van de winst- en omzetprognose voor het gehele jaar.

Landbouwconcern Monsanto maakte woensdag vooruitzichten voor het lopende gebroken boekjaar bekend die niet aan de verwachtingen van analisten voldoen. Verder werd in het afgelopen kwartaal een groter verlies geleden dan was verwacht.

Later op de dag komen nog cijfers over het Amerikaanse consumentenkrediet.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen, eindigde dinsdag 0,1 procent hoger op 16.790,19 punten. De bredere S&P 500 daarentegen daalde 0,4 procent tot 1979,92 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,7 procent naar 4748,36 punten.

Het bericht Hogere opening Wall Street verwacht verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »