02 dec, 09:16
2015
Nieuws

Kleine openingswinst voor AEX

De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdagochtend licht hoger geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen met winst in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. Beleggers kijken onder meer uit naar de Europese inflatiecijfers en het banenrapport van de Amerikaanse salarisstrookverwerker ADP, die later op de dag naar buiten komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,2 procent hoger op 468,21 punten. De MidKap daalde 0,2 procent naar 699,22 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 0,4 procent vooruit.

Grootste stijger in de AEX was informatieleverancier Wolters Kluwer met een plus van ruim 1 procent. Staalproducent ArcelorMittal was de sterkste daler met een verlies van meer dan 3 procent, na een adviesverlaging door Citi.

IMCD stond onderaan de MidKap met een min van 5,7 procent. Emma Holdings, een entiteit die wordt gecontroleerd door Bain Capital, heeft 4 miljoen aandelen IMCD geplaatst bij institutionele beleggers. Met de transactie is het belang van de investeerder in de chemicaliëndistributeur gedaald naar 7,9 procent.

Fagron toonde wat herstel met een plus van meer dan 6 procent. De toeleverancier aan apotheken raakte in de afgelopen twee dagen zo’n 50 procent aan beurswaarde kwijt na het afhaken van potentiële kopers van het Belgische bedrijf.

Onlinebroker BinckBank zakte 3,1 procent. Concurrent iDealing, die in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk actief is, breidt uit naar Nederland en België. Daarbij kan er zonder provisie worden gehandeld in effecten die staan genoteerd op de Euronextbeurzen.

In Frankfurt verloor Volkswagen (VW) 2,5 procent. De Duitse autofabrikant, die nog altijd kampt met het dieselschandaal, verkocht in november bijna een kwart minder auto’s in de VS. Ook verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) voor de tweede keer in korte tijd zijn oordeel over de kredietwaardigheid van het bedrijf.

De euro was 1,0627 dollar waard, tegen 1,0620 dollar bij het Europese slot op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 41,69 dollar. De prijs van Brentolie zakte 0,1 procent tot 44,40 dollar per vat.

Het bericht Kleine openingswinst voor AEX verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »