24 mrt, 02:33
2016
Nieuws

Waanzinnige uittips voor Pasen

De paasdagen staan voor de deur. Het perfecte moment om samen met vrienden of familie eropuit te gaan. Met deze uittips zul je je geen moment vervelen tijdens de feestdagen.

  • Eten tot je erbij neervalt

Foodfestival
Foodfestival Amsterdam | Fotocredit: Ismay Gijsen/Nieuws.nl

De Europahal in de RAI in Amsterdam wordt van donderdag 24 tot en met maandag 28 maart omgetoverd tot foodwalhalla. Verwacht onder meer zeventig foodtrucks, een foodmarkt, workshops en een terras voor kinderen. ’s Avonds is er ook genoeg te beleven. Er treden dan muzikanten en DJ’s op. Overdag is de entree gratis, ’s avonds moet je een bedrag van vijf euro aftikken.

Foodlovers kunnen ook in Utrecht hun hart ophalen. De historische Werkspoorkathedraal bij station Zuilen staat van vrijdag 25 tot en met maandag 28 in het teken van eten tijdens de allereerste nostalgische indoor foodfair van de Domstad: SCHAFT. Vintage foodtrucks, bars, nostalgische kermisattracties en een lifestylemarkt geven je het gevoel dat je in de jaren ’60, ’70 en ’80 bent beland. De entree voor het foodfestival is gratis.

  • Een dansje wagen

Paaspop HQ Wikimedia Achim Raschka (CC BY-SA 3.0)
Paaspop | Fotocredit: Wikimedia Achim Raschka (CC BY-SA 3.0)

Het is bijna weer zover: Paaspop in Schijndel. Bij het muziekfestijn dat van vrijdag 25 tot en met zondag 27 maart plaatsvindt, zijn talloze muzikanten van de partij. Douwe Bob, Jett Rebel, The Prodigy, Chef’Special, De Jeugd Van Tegenwoordig, Golden Earring en Fun Lovin’ Criminals, zijn slechts enkele namen die er optreden. Tickets voor het driedaags muziekfestival scoor je hier. Er zijn ook dagkaarten te koop.

Geen zin om naar Schijndel af te reizen? Ook op andere plaatsen in Nederland vindt een Paaspop plaats, zij het op kleinere schaal. Zo kun je in Zieuwent (van zaterdag 26 tot en met maandag 28 maart) en in Den Hout (van zaterdag 26 tot en met zondag 27) een dansje wagen.

  • Hollandse trots

Keukenhof HQ Wikimedia Tiago Fioreze (CC BY-SA 3.0)
Keukenhof | Fotocredit: Wikimedia Tiago Fioreze (CC BY-SA 3.0)

Vier het begin van de lente met een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. De welbekende bloementuin opent donderdag 24 maart haar deuren. Met ruim zeven miljoen bloeiende bloemen, waaronder tulpen waar Nederland bekend om staat, is er genoeg te zien. De trekpleister staat dit jaar in het teken van de Gouden Eeuw. Zo kunnen bezoekers een bloemenmozaïek bewonderen dat lijkt op een Delfts blauwe tegel waarop de handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Volwassenen kunnen voor 16,00 euro naar binnen.

  • Het paasverhaal

#quote #tp16 pic.twitter.com/2NcXP0v0Wm

— The Passion (@thepassion) March 6, 2016

Hoewel het kerkbezoek in Nederland afneemt, lijkt The Passion alsmaar populairder te worden. Belangstellenden kunnen de muzikale vertelling van de lijdensweg van Jezus op donderdagavond 24 maart, drie dagen voor Pasen, in Amersfoort live bijwonen. Dit jaar kruipt Martijn Fischer in de huid van Jezus, speelt Ellen ten Damme Maria en schittert Mark van Eeuwen als Petrus.

  • Shoppen in de buitenlucht

Pasen paashaas
Fotocredit: Pixabay publiek domein

Traditiegetrouw kunnen belangstellenden van zaterdag 26 maart tot en met maandag 28 maart in Den Haag rondstruinen op de paasmarkt. Eenmalig vindt het evenement niet op het Lange Voorhout, maar op het Plein plaats. Met bijna honderd stands is er voor ieder wat wils; van kunst tot boeken en antiek tot kleding. Ook op talloze andere plekken in Nederland zijn er paasmarkten.

  • Voetjes van de vloer

Ibrahim Maalouf HQ Wikimedia Oliver Abels (CC BY-SA 3.0)
Ibrahim Maalouf | Fotocredit: Wikimedia Oliver Abels (CC BY-SA 3.0)

Voor jazzliefhebbers is een bezoekje aan de eerste editie van het Utrechtse jazzfestival Transition de moeite waard om te bezoeken. Volgens de organisatoren zijn de grondleggers van de jazz nagenoeg van het toneel verdwenen en winnen nieuwe helden snel terrein. Het muziekfestijn dat op zaterdag 26 maart in TivoliVredenburg plaatsvindt, richt zich dan ook op een nieuwe generatie jazzmuzikanten. Tijdens het festival, dat mede georganiseerd wordt door North Sea Jazz, zullen onder meer Ibrahim Maalouf, Mark Guiliana Jazz Quartet en Nik Bärtsch’s Mobile het podium betreden. Aan het evenement hangt wel een prijskaartje: tickets kosten 47,50 euro.

  • Koninklijke paaseieren

Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk | Fotocredit: Wikimedia Michele Ahin (CC BY-SA 3.0 NL)

Voor de ouders onder ons: paaseieren zoeken krijgt in de paleistuin van Paleis Soestdijk in Baarn een hele nieuwe betekenis. Op maandag 28 maart zijn over het koninklijk landgoed 16.000 eieren verstopt, waarvan twintig gouden. Voor de vinders van deze speciale eieren is er een prijs. Verder kunnen kinderen naar hartenlust knutselen in de Watertoren en worden ze geschminkt. Voor het paasfestijn moeten volwassenen 5,00 euro neerleggen en kinderen van vier tot en met elf jaar 2,50 euro. De allerkleinsten mogen gratis naar binnen. Wil je ook het paleis bezichtigen? Dan ben je iets duurder uit.

Lees ook:

Het bericht Waanzinnige uittips voor Pasen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »