15 mrt, 14:38
2016
Nieuws

Wall Street opent in de min

De aandelenbeurzen in New York zijn de handelsdag dinsdag met verlies begonnen. Beleggers verwerken onder meer tegenvallende cijfers over de detailhandelsverkopen in de VS. Die voeden mogelijk de zorgen over de actuele staat van ’s werelds grootste economie. Ook de daling van de olieprijzen deed het sentiment geen goed.

Kort na de openingsbel op Wall Street zakte de Dow-Jonesindex 0,5 procent tot 17.138 punten. De S&P 500 verloor 0,6 procent tot 2008 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 4732 punten.

Beleggers in de VS zijn in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, die woensdag worden gepresenteerd. Door de bank genomen wordt woensdag geen vuurwerk verwacht van het rentebesluit van de Fed. De toelichting van Fed-preses Janet Yellen zal echter nauwgezet worden gewogen.

Farmaceut Valeant verloor in de vroege handel bijna een kwart van zijn beurswaarde. Het bedrijf wist met zijn voorlopige jaarcijfers niet te overtuigen. Daarbij verlaagde het Canadese bedrijf de verwachtingen voor het lopende boekjaar.

Het bericht Wall Street opent in de min verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »