28 mrt, 14:49
2016
Nieuws

‘Wall Street start Tweede Paasdag positief’

De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting met een kleine winst. De handel blijft naar verwachting relatief beperkt, mede omdat de beurzen in Europa op Tweede Paasdag gesloten zijn.

Beleggers reageren onder meer op gunstige cijfers over de Amerikaanse economie. Op Goede Vrijdag bleek dat die vorig kwartaal harder is gegroeid dan eerder werd aangenomen. De positieve bijstelling van de groei kon nog niet in de aandelenkoersen worden verwerkt, aangezien Wall Street vrijdag gesloten was.

Maandag voorbeurs bleek verder dat de consumptieve bestedingen in de VS vorige maand, zoals verwacht, met 0,1 procent zijn gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Uit een nieuwe schatting bleek echter ook dat de toename in januari veel beperkter was dan gedacht.

De cijfers roepen opnieuw de vraag op in welk tempo de Federal Reserve de rente in de VS de komende tijd verder zal verhogen. In dat kader gaat veel aandacht uit naar de speech die Fed-president Janet Yellen dinsdag geeft, twee weken nadat de Fed de markten verraste met voorzichtige prognoses over de toekomstige renteverhogingen.

Bij de bedrijven gaat maandag onder meer aandacht uit naar Avon Products. De cosmeticaproducent heeft een deal gesloten met de activistische belegger Barington Capital Group. Die krijgt nu een beslissende stem bij de aanstelling van een nieuwe onafhankelijke bestuurder bij het bedrijf. Barington drong eerder aan op de herstructurering van Avon.

De olieprijs liep maandag licht op. Een vat Amerikaanse olie was met 39,85 dollar 1 procent duurder dan voor het weekeinde. De prijs van Brentolie liep met 0,5 procent op naar 40,63 dollar per vat. De euro was maandagmiddag 1,1175 dollar waard, tegen 1,1170 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

De Dow-Jonesindex eindigde voor het lange weekeinde 0,1 procent hoger op 17.515,73 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 2035,94 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,1 procent klom naar 4773,50 punten.

Het bericht ‘Wall Street start Tweede Paasdag positief’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »