08 nov, 14:57
2014
In de kijker
Maureen Bol, Tekstbureau Formule M

3DTime in vogelvlucht

LEDEACKER - Tim van Diessen (20) van 3DTime zou zomaar de jongste deelnemer van de bezoekdorpensites kunnen zijn. Hij houdt zich bezig met 3D visualisatie.

Om duidelijk te maken wat 3D visualisatie inhoudt, is het gemakkelijker te denken aan de producten die 3D Time levert. Dat zijn video, 3D animatie, 3D impressie, 3D print en (lucht)foto’s.

Waarom ben je met je bedrijf begonnen? “Ik heb van mijn hobby een beroep gemaakt”, glimlacht Tim van Diessen. “Vier jaar geleden ben ik begonnen met mijn hobby 3D visualisatie, in 2013 wilde ik er mijn beroep van maken en begin 2014 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.”

Wie zijn je klanten? Van Diessen somt op: “Vastgoed, makelaars, verkopers, de bouw. Ik teken bijvoorbeeld nieuwe inrichtingen”

Waar is je bedrijf goed in? “Dit soort bedrijven zijn er nog niet veel in Nederland. Er is ook geen opleiding voor. Dus heb ik ook weinig concurrenten.” Dat betekent, dat hij veel zelf moet leren en zelf moet uitvinden. “Het meeste van wat ik doe staat niet eens op internet.”

Hoe kom je aan je klanten? “Ik moet het vooral hebben van mond-tot-mond reclame. Vaak is het zo, dat ik bij één bedrijf meerdere opdrachten krijg.” En hij heeft het druk. “Ik werk soms van 8 uur ’s ochtends tot wel 12 uur ’s avonds. Maar dat vind ik ook niet erg, want ik vind het leuk!”

Hoe zie jij je toekomst? “Ik wil in deeltijd een studie bouwkunde gaan doen. Ik heb nu twee jaar werktuigbouwkunde gedaan, maar daar ben ik mee gestopt.” Voor 3DTime maakt hij gebruik van een onbemand luchtvaartuig, een drone. Die zorgt voor de beelden, waarmee hij zijn 3D scans kan maken. Helaas is de drone in oktober 2014 aangereden. “De verzekering heeft al betaald en ik heb al een nieuwe besteld”, zegt Tim. “Maar ik moet dan wel helemaal opnieuw beginnen met het aanpassen van de drone.” Ondertussen zijn er nieuwe ontwikkelingen op dat gebied. Wat dat betreft zorgt het ongeluk voor nieuwe kansen. Hij kan nu zijn nieuwe drone aanpassen aan de laatste technische hoogstandjes. “Maar de drone is slechts een onderdeel en een hulpmiddel voor mijn werk”, benadrukt Van Diessen.

Waarom doet 3DTime mee aan de bezoekdorpensite? “De site betekent goede en brede reclame voor mijn startende bedrijf. En het is niet duur”, aldus deze enthousiaste ondernemer.